Nytt kurstilbud: - Velkommen inn i skrivebobla

Vitenskapelig redaktør Kirsti Berg inviterer til skrivekurs. Foto: Heidi Strand

Aktuelt

Nytt kurstilbud: - Velkommen inn i skrivebobla

Hvordan kommer man i gang med vitenskapelig skriving, og hvordan får man publisert? I høst arrangeres kurset «Lær å skrive vitenskapelig – praktisk kurs og skriveverksted», som kan gi skriveglade bioingeniører som vil publisere en dytt nærmere målet.

Publisert

Endret

Av HEIDI STRAND 

- Dette er et kurs for alle bioingeniører. Man trenger ikke være prosjektleder eller ha doktor- eller mastergrad for å skrive om eget fag, påpeker Kirsti Berg.

Hun er vitenskapelig redaktør i Bioingeniøren, og gleder seg til to innholdsrike og intensive dager i september. I fjor ble det samme kurset arrangert som et pilotkurs, og tilbakemeldingene var gode: «Kjempeflott og inspirerende kurs», «Fikk inspirasjon og et spark bak, som jeg trengte», «Ga meg en veldig energiboost, dette kurset».

Hvorfor ikke dele?

I kursbeskrivelsen heter det: «Ingen er bedre egnet til å skrive om bioingeniørfaglig forskning og utviklingsarbeid enn bioingeniørene selv». Og nettopp det vil Berg legge vekt på.

Bioingeniører jobber daglig med mange faglige oppgaver det kan skrives om, og som bør deles med andre; nye metoder som settes opp, metodetilpasninger, nye rutiner, uvanlige resultater og forbedringsprosjekter.

- Hvorfor er det viktig at bioingeniører formidler ny kunnskap de tilegner seg i arbeidet sitt?

- Fordi det bidrar til å utvikle faget. Når man skriver en artikkel eller en faglig tekst lærer man av de kildene man bruker, og teksten man skriver blir igjen en kilde til kunnskap for andre. Det gir en fin delingskultur, noe som er kjempeviktig! sier Berg.

Personlig veiledning

Kurset går over to dager, og består av forelesninger, gruppearbeid og individuelle økter med egen tekst. For man bør ha med seg en egen idé eller et prosjekt inn i kurset, for å få fullt utbytte.

- Deltakerne får mye individuell veiledning og hjelp, og lærer også praktiske ting som hvordan man svarer på tilbakemelding fra fagfeller etter innsending av artikkel, forteller Berg.

Planen er å gå gjennom hvordan en vitenskapelig artikkel er bygd opp, helt fra idé til publisering.

- Å skrive en artikkel er et stykke arbeid. Etter kurset i fjor har flere av deltakere publisert tekster, blant annet i Bioingeniøren, forteller Berg.

Etter kurset vil de som jobber med en artikkel få tilbud om en ekstra veiledningssamtale med en av foredragsholderne.

Kurset vil foregå i NITOs lokaler i Oslo 23.-24. september, og holdes av de to vitenskapelige redaktørene i Bioingeniøren, Kirsti Berg og Anne Katrine Kvissel, samt førsteamanuensis ved OsloMet, Runa Marie Grimholt. Det er plass til ti deltakere, og påmeldingsfristen er 26. august.

Kursprogram og påmelding her: Lær å skrive vitenskapelig – praktisk kurs og skriveverksted

Stikkord:

Kurs, Publisering, Tidsskriftet Bioingeniøren