Aktuelt
600 bioingeniører samles til kongress
1. juni åpner Bioingeniørkongressen 2016. Her er alt du trenger å vite som deltaker.
Onsdag morgen fylles Oslo kongressenter på Youngstorget av bioingeniører fra hele landet. Helse- og omsorgsminister Bent Høie åpner kongressen, og deretter går det slag i slag med foredrag, workshops og seminarer frem til fredag ettermiddag.
Da avsluttes kongressen med utdeling av posterpriser og NITO Bioingeniørfaglig institutts pris for godt gjennomført utviklingsprosjekt i et medisinsk laboratorium.
Sistnevnte pris er ny av året. Ni ulike prosjekter fra seks sykehus kjemper om heder, ære og 25 000 kroner.
Største NITO-arrangement
Bioingeniørkongressen har cirka 580 påmeldte deltakere. 22 forhandlere av labutstyr har utstilling under kongressen.
Inkludert forelesere, programkomiteer og sekretariat er over 800 personer involvert i bioingeniørenes nasjonale fagkongress, opplyser seniorrådgiver Marie Nora Roald i Bioingeniørfaglig institutt (BFI).
Kongressen er årets største arrangement i NITO-regi.
- Bioingeniørene holder den faglige fanen høyt, det vitner om en yrkesstolthet som jeg beundrer. At helseministeren kommer for å åpne kongressen sier sitt om bioingeniørenes posisjon i helsetjenesten, skriver NITO-president Trond Markussen i sin hilsen til kongressdeltakerne.
Egen kongress-app
BFI har samlet informasjon om program, forelesere, utstillere og praktiske opplysninger til deltakerne i en egen kongressapp for mobiltelefon og nettbrett.
Klikk her for å laste ned appen.
Abstraktsamlingen kan lastes ned via appen, eller direkte fra denne lenken. Samlingen inneholder omtale av de fleste foredrag, postere og frie foredrag. Abstraktsamlingen er tilpasset elektronisk bruk ved at innholdsfortegnelsen og forfatteroversikten er klikkbar.
BFI gjør oppmerksom på at det ikke deles ut trykket abstraktsamling.
Kongressens faglige program og abstraktsamling finnes også på BFIs nettsider.
Maria Strømme om nanoteknologi
Et av innslagene det knytter seg stor forventning til, er Maria Strømmes foredrag torsdag 2. juni om «Nanoteknologi - en revolusjon innen medisinen».
Strømme er professor i nanoteknologi ved Uppsala universitet. Hun har vunnet priser for forskningen sin, og er kjent som en svært dyktig formidler.