Aktuelt

BFI-sekretariatet er klare for Bioingeniørkongressen 2019. Fra venstre: Audun Larsen, instituttleder Lisa Husby, Margrete Tennfjord, Vibeke Furuly og Liv Kjersti Paulsen. Eva Lisa Piiksi og Ruby Skogheim var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Svein A. Liljebakk

Årets store bioingeniør-begivenhet skjer i Tromsø

BFI inviterer til nasjonal kongress 22. – 24. mai.

Publisert Sist oppdatert

Det foreløpige programmet er lagt ut og påmeldingen er åpnet for Bioingeniørkongressen 2019. Instituttleder Lisa Husby håper mange bioingeniører vil tilbringe noen maidager i Nordens Paris.

- Vi tilbyr et godt og oppdatert faglig program. Kongressen er den viktigste møteplassen for norske bioingeniører, sier hun.

Noen smakebiter

Ennå er ikke hele programmet for de tre dagene spikret, men mye er klart. Dag Undlien, lege og professor i medisinsk genetikk, vil holde ett av de brede plenumsforedragene.

Et annet kjent navn på programmet er Jo Røislien. Han er professor i medisinsk statistikk og prisbelønnet formidler av forskning og vitenskap. Røislien har vært programleder for flere populærvitenskapelige tv-serier. I tillegg til et plenumsforedrag, skal han snakke om «kunsten å kommunisere det kompliserte» under kongressens sesjon om forskning.

Bioingeniørkongressen har egne sesjoner for de ulike laboratoriefagområdene, samt etikk, forskning og utdanning. 23. mai blir det en egen samling for bioingeniører i primærhelsetjenesten, blant annet med innslag om lønn, arbeidsvilkår og forhandlinger.

Andre smakebiter fra programmet er foredrag om prøvetaking og dopingkontroll, for og mot bruk av fullblod – med etterfølgende debatt - og klinikkoverlege Mads Gilbert fra Universitetssykehuset Nord-Norge, som skal snakke om «PNA i krig og fred».

Største NITO-arrangement i år

Bioingeniørkongressen vil bli årets største arrangement i NITO-regi. Forrige kongress, i Oslo i 2016, samlet 600 deltakere. BFI-sekretariatet har hjelp fra både sine rådgivende utvalg og andre avdelinger i NITO når kjempearrangementet skal gå av stabelen.

BFI har fått flere nye fjes det siste året. Men instituttleder Husby er trygg på at laget leverer varene, uavhengig av at det har vært utskiftninger blant mannskapet.

- Lab 18 i oktober var generalprøven vår. Da arrangerte vi fem kurs på noen få dager. Vi er klare for kongressen, forsikrer hun.

Søk om stipend

Hvis du vil stille med poster under kongressen, har du mulighet til å få økonomisk støtte fra BFIs studiefond. Fondet lyser ut 40 stipend, hvert på 6 500 kroner, til deltakere som stiller med postere eller frie faglige foredrag. Søknadsfristen er 15. februar.

Informasjon om kongressen, program, påmelding, overnatting, priser og stipend finnes på www.nito.no/bioingeniorkongressen-2019/

Powered by Labrador CMS