Bioingeniørdagen: Statsministeren roste bioingeniørene

Statsminister Erna Solberg gratulerer med Bioingeniørdagen og hyller landets bioingeniører for innsatsen under pandemien.

Bioingeniørdagen: Statsministeren roste bioingeniørene

Og BFI og bioingeniører på Oslo universitetssykehus var på God morgen Norge på TV2.

Publisert

Endret

Av Svein A. Liljebakk, ansvarlig redaktør

I dag, 15. april, ble den internasjonale bioingeniørdagen markert. Naturligvis med bioingeniørenes rolle under covid-19-pandemien som tema.

Statsminister Erna Solberg hadde spilt inn en videohilsen til norske bioingeniører.

- Bioingeniører er en meget viktig del av helsetjenesten. Analysearbeidet dere har utført under pandemien, og innsatsen for å gi korrekte og raske prøvesvar, har vært en forutsetning for å kunne begrense smitte og utbredelse av covid-19 i samfunnet. Dere strekker dere langt. Og jeg vet at flere av dere har jobbet lange dager under stort arbeidspress, sa statsministeren.

Se hele innslaget her. Lenger ned på siden ligger også en videohilsen fra NITO-president Trond Markussen.

Startet dagen på God morgen Norge

BFIs fagstyreleder, Rita von der Fehr, startet bioingeniørenes festdag hos TV2 på "God morgen Norge". I et nesten 15 minutter langt innslag hadde tv-kanalen både BFI-lederen i studio, og direktesending fra covid-19-laben på Oslo universitetssykehus Ullevål.

Her kan du se hele innslaget.

BFIs fagstyreleder, Rita von der Fehr, på "God morgen Norge" på Bioingeniørdagen.

- Pandemien og bioingeniørenes innsats for å begrense smitte og smittespredning i samfunnet har fått mye oppmerksomhet det siste året. Men covid-19-pandemien har også bidratt til å belyse bioingeniørenes kompetanse og betydning for helsetjenesten og folkehelsa, sier von der Fehr til nito.no.

Pandemipreget markering også i år

Bioingeniørdagen blir markert på sykehus rundt om i landet. Men i likhet med i fjor skjer det under smittevernrestriksjoner. Noen laboratorier har lagd presentasjonsvideoer, siden de ikke kan invitere andre inn.

Her er et eksempel på en slik video fra Sykehuset Levanger.

Flere sykehus har benyttet anledningen til å vise frem sine bioingeniører i sosiale medier, blant andre Stavanger universitetssjukehus i denne facebookposten.

Bioingeniører ved Stavanger universitetssjukehus

Stikkord:

Bioingeniørdagen