Influensasesongen: Tredobling av vaksinedekningen blant helsepersonell på fem år

Illustrasjonsfoto: iStock

Aktuelt

Influensasesongen: Tredobling av vaksinedekningen blant helsepersonell på fem år

Publisert

Endret

For fem år siden tok under 20 prosent av helsepersonell influensavaksine. I fjor ble 55 prosent vaksinert. Målet er at minst 75 prosent av helsepersonell med pasientkontakt tar vaksine mot influensa.

- Mer enn tredobling i dekningen på under fem år viser at vi kan nå målet hvis vi fortsetter det gode arbeidet sammen, sier helsedirektør Bjørn Guldvog til fhi.no.

Strenge smitteverntiltak under koronapandemien har ført til unormalt milde influensasesonger. Nå som pandemirestriksjonene er over, frykter Folkehelseinstituttet (FHI) at influensaen vil komme tilbake for fullt - og at befolkningen vil ha lite beskyttelse etter noen år uten kontakt med influensavirus.

FHI er spesielt bekymret for barn med sykdommer og tilstander som gjør at de har økt risiko for alvorlig sykdom hvis de blir smittet med influensa. Vaksinedekningen har pleid å være lav blant disse barna.

1,6 millioner nordmenn tilhører en risikogruppe og bør ta vaksine hvert år. Stadig flere voksne gjør det - og ikke bare de eldste. I fjor ble det oppnådd 50 prosent vaksinedekning blant yngre voksne i risikogruppene.

Kilde: fhi.no

Stikkord:

Folkehelseinstituttet, Influensa