Aktuelt

Og så kommer det et lite stikk... Hygienesykepleier Aud Iren Terjesen vaksinerer bioingeniør Cathrine Pfarl mot influensa. Foto: Svein Arild Nesje-Sletteng

Tar et stikk for pasientene

Bioingeniør Cathrine Pfarl var ikke i tvil om at hun skulle følge oppfordringen om å ta influensavaksine.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg går prøverunder, så dette gjør jeg for pasientene. Jeg ser ikke noen grunn til å la være. Vaksinen er gratis og det er lagt til rette for at vi lett får tatt den i arbeidstiden, sier hun.

Pfarl jobber ved Oslo universitetssykehus, Rikshospitalet. Som Bioingeniøren tidligere har skrevet, forsøker sykehuset å nå 80 prosent vaksinasjonsdekning blant sine ansatte før influensasesongen braker løs.

Klare for vaksinering: Bioingeniørene Olga Hultgren og Ruben Sæther på Rikshospitalet. Foto: Svein Arild Nesje-Sletteng
Klare for vaksinering: Bioingeniørene Olga Hultgren og Ruben Sæther på Rikshospitalet. Foto: Svein Arild Nesje-Sletteng

Vi møter Pfarl og kollegene Olga Hultgren og Ruben Sæther i vaksinasjonskø på arbeidsplassen. Det hele går kjapt og effektivt, og smitevernoverlege Ragnhild Raastad kan fortelle at to dager tidligere ble 276 ansatte vaksinert i løpet av fire timer.

I likhet med Pfarl går også Sæther prøverunder.

- Jeg går på ulike avdelinger, og vet ikke hvor sårbare pasientene er. Man kan være symptomfri smittebærer av influensa, men pasientene våre risikerer å bli veldig syke om de blir smittet. Jeg vil heller vaksinere meg, og ta sjansen på noen bivirkninger, enn å smitte pasientene, sier han.

Olga Hultgren forteller at hun ikke har direkte pasientkontakt, men er mye rundt på avdelingene og ser til PNA-instrumenter.

- Jeg tar vaksinen fordi jeg jobber på et sykehus med kritisk syke pasienter. Dessuten nærmer jeg meg selv alderen hvor man anbefales å ta influensavaksine, sier hun.

Les mer om influensa og vaksinasjon:

Powered by Labrador CMS