Slutter som klinikksjef, blir driftsleder for lokalsykehus

Folk

Slutter som klinikksjef, blir driftsleder for lokalsykehus

Gry Andersen begynte ved årsskiftet i stillingen som driftsleder for sykehuset i Narvik.

Publisert

Endret

Andersen (52) har nærmere ti års erfaring som klinikksjef for Diagnostisk klinikk i Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN). Hun har også hatt flere verv, blant annet som leder for Bioingeniørfaglig institutts fagstyre (2002 – 07) og president i International Federation of Biomedical Laboratory Science (2008 – 10).

- Etter mange år som klinikksjef var tiden inne for å gjøre noe annet, sier Andersen.

Gry Andersen
Gry Andersen begynte 1. januar som driftsleder for sykehuset i Narvik. Foto: Kommunikasjonsavdelingen, UNN.

Samarbeid og koordinering

Universitetssykehuset Nord-Norge har tverrgående organisering. Det vil si at klinikksjefene leder ansatte ved flere sykehus. Men nå får de to lokalsykehusene i Harstad og Narvik også hver sin driftsleder. Stillingene er opprettet fordi Stortinget har stilt krav om stedlig ledelse også i sykehus med tverrgående klinikker, skriver UNN i en pressemelding.

Andersen sier til Bioingeniøren at hun ikke kommer til å ha direkte fag- eller økonomiansvar i sin nye stilling.

- Det blir en overordnet og koordinerende rolle, hvor jeg må samarbeide tett med lokale ledere og klinikklederne i UNN, forklarer hun.
Sykehusets samarbeid med kommunene og Universitetet i Tromsø blir også viktige oppgaver for henne.

Nytt sykehus på trappene

Det skal bygges nytt sykehus i Narvik, som etter planen skal stå ferdig i 2022. Andersen har erfaring med byggeprosesser fra Diagnostisk klinikk i UNN, hvor det i hennes ledertid er bygd både PET-senter og nye laboratorielokaler.

- Vi er svært fornøyd med å ha fått på plass en erfaren og kompetent leder i Narvik i en tid hvor oppfølging av Nasjonal helse- og sykehusplan og planlegging av nytt sykehus pågår for fullt, sier Marit Lind, viseadministrerende direktør i UNN, til sykehusets internavis.

- Jeg ser frem til å jobbe sammen med de dyktige medarbeiderne i Narvik. Sykehuset har mange engasjerte ansatte og ledere, og engasjementet for sykehuset er også stort hos befolkningen i Narvik. Det lover godt når vi skal planlegge pasientforløp i nye UNN Narvik, sier Andersen, som gleder seg til å ta fatt på jobben.

Stikkord:

Universitetssykehuset Nord-Norge