Folk
Viser frem bioingeniørenes hverdag på Instagram
Med en miks av fag, humor og hverdagsliv, lar Ingvild Eide instagramfølgerne bli kjent med bioingeniørene på St. Olavs hospital.
Av SVEIN A. LILJEBAKK, ansvarlig redaktør
Det har etter hvert blitt mange bioingeniørkontoer på Instagram. Noen er anonyme og driver med memes og laboratoriehumor, andre er knyttet til en bioingeniørutdanning eller et sykehus.
En av kontoene med mye aktivitet er «Bioingeniører på St. Olavs». Den så dagens lys da Ingvild Eide og kollega Sofia Wislander var på verdenskongress i København høsten 2021.
- Vi fant ut at vi ville vise frem seksjonen vår og hva vi gjør på jobb, sier Eide, som for tiden er alene om å drifte kontoen etter at Wislander flyttet.
- «Bioingeniører på St. Olavs» har fast fredagsquiz og det er lagt ut flere videoer om prøvetaking og blodgivning. Hvem er det som følger kontoen?
- Mange av følgerne er bioingeniører eller bioingeniørstudenter. Kanskje er det også noen som vurderer å begynne på bioingeniørutdanning som finner den? Det er for lite informasjon om bioingeniører i media. Det var først da jeg skulle begynne å studere at jeg fant ut at bioingeniør er et yrke.
- Bestemmer du selv hva som skal publiseres?
- Ja, det er en privat instagramkonto. Sykehuset bestemmer ikke over den. Men ledelsen på seksjonen støtter initiativet og kommer gjerne med ideer til innholdet.
- Hvordan jobber du med kontoen?
- Alle på seksjonen bidrar med tips om ting som kan legges ut. Vi ønsker å spre kunnskap om hvordan vi arbeider på St. Olavs, men det skal også være litt humor i innleggene. Målet er å fremme yrket, vi er stolte av å være bioingeniører.
- Det høres ut som mye arbeid?
- Det går med noen timer i uka. Jeg må gjøre det på fritiden, og de gangene det er et rolig øyeblikk på jobb. Jeg skulle gjerne hatt mer tid til rådighet. Det er særlig video med voiceover som krever litt tid å lage. Men jeg skal ikke fortsette å være alene om kontoen, jeg skal få med noen flere som kan hjelpe til.
- Hva ville du gjort hvis du ikke hadde blitt bioingeniør?
Jeg hadde lyst til å bli dyrlege, jeg elsker dyr. Men veterinærutdanning tar lang tid og jeg er jo glad i mennesker også – så jeg er fornøyd med at jeg valgte bioingeniør.
- Siden du er så glad i dyr, så har du vel kjæledyr?
- Jeg har veldig lyst, jeg er vokst opp med både hund og katt, og skulle gjerne hatt en hund igjen. Men så lenge jeg bor alene så går ikke det.
- Hvordan tror du studiekameratene fra bioingeniørutdanningen husker deg?
- Jeg tror de husker meg som omgjengelig og utadvendt. Men i klasserommet var jeg ikke den som snakket høyest. Jeg var vel en «midt på treet»-student, og følte ofte at jeg ikke helt fikk vist hva jeg kunne på eksamen.
- Hva opptar deg akkurat nå?
- Nå pakker jeg ut etter tre uker med ferie – og noe jobb. Jeg tok en uke som sommervikar på Nordlandssykehuset Vesterålen, de manglet folk og trengte noen som kunne hjelpe til. Jeg hadde min første jobb etter studiene på det sykehuset. Men nå blir det hyggelig å komme tilbake på jobb på St. Olavs. Det er nok mange oppgaver som venter på meg, blant annet har det vært mye å gjøre med validering i det siste. Rett før ferien jobbet jeg mye med validering av måling av ketoner i blod.
- Du får ti minutter med helseministeren. Hva ville du ha sagt?
- At antall studieplasser må økes, fordi flere sykehus sliter med å skaffe nok bioingeniører. Vi er en yrkesgruppe som fortjener å bli satt mer pris på, dessverre forsvinner vi litt i skyggen av sykepleierne og legene.
- Hva gleder du deg mest til akkurat nå?
- En fin august i Trondheim, med festivaler og konserter. Jeg skal blant annet på Justin Bieber og Toto. Forhåpentligvis blir det bra vær.
«Bioingeniører på St. Olavs» finner du under navnet «bioingeniorene» på Instagram.