Useriøst å gå ut mot hele yrkesgruppen

Debatt

Useriøst å gå ut mot hele yrkesgruppen

Jeg synes det er flott at det er blitt en saklig debatt etter intervjuet med professor Fugelli, svarer Sverre Skeidsvoll.

Publisert

Endret

Fugelli mener det er trist at jeg går i forsvarsposisjon med mitt svarinnlegg i Bioingeniøren 1 2011. Det har han kanskje rett i, men deler av det utdraget fra Fugellis bok som ble referert i Bioingeniøren inneholdt meget utidige uttrykk og provoserende angrep mot yrkesgruppen i sin helhet. Derfor reagerte jeg slik jeg gjorde.

Jeg har respekt og forståelse for Fugellis opplevelse av bioingeniører, men det er direkte useriøst å gå ut mot hele yrkesgruppen. Jeg avviser ikke at bioingeniører har forbedringspotensial på mange fronter, heller ikke at noen bioingeniører kanskje burde hatt mindre pasientkontakt. Men beskrivelsen til Fugelli stemte veldig dårlig med min og flere kollegers opplevelse av å være bioingeniør med pasientkontakt.

Alle yrkesgrupper må være ”på hugget" for å bedre utførelsen og kvaliteten i arbeidet sitt. Bioingeniører og annet helsepersonell har spesielt store og krevende utfordringer med tanke på at vi behandler syke mennesker med varierende behov for hjelp. Det vi sikkert kan enes om er derfor at det burde vært regelmessige og obligatoriske kurs for ansatte i helsevesenet hvor den faglige utførelsen av arbeidet - også pasientkontakten - blir tatt opp og evaluert. Det må gis rom i budsjettene til slike viktige formål.

Av Sverre Skeidsvoll

Stikkord:

Blodprøvetaking, Etikk