Arbeidsglede og livsglede – hånd i hånd

Ida Folvik Adem. Foto: Heidi Strand

Ytring

Arbeidsglede og livsglede – hånd i hånd

Nå for tiden er det mange spennende stillingsannonser der ute, hvor det søkes etter dyktige og engasjerte bioingeniører til alle felt. Kanskje du har tenkt tanken en stund, men ikke turt å gå videre med den?

Publisert

Endret

Av IDA FOLVIK ADEM

Så om du sitter og leser dette og kjenner på at du har grodd fast i stillingen din, kanskje du gruer deg til å gå på jobb eller du bare er på utkikk etter noe annet: Søk på en ny stilling, da vel. Bytt avdeling, bytt sykehus eller kanskje du vil gå helt bananas og flytte til en annen del av landet for å jobbe med et helt annet fagfelt? Do it! Det kommer til å gi både deg og din nye arbeidsplass så mye glede.

Jobbytte kan gi økt lønn

En annen positiv ting med å bytte jobb kan være lønnsøkning. Det er noe som diskuteres ofte blant bioingeniører. Å bytte jobb er ofte den beste måten å få dette til på. Det er ikke sikkert din gamle jobb kan matche det nye tilbudet du får – og vil du egentlig bli i en jobb du ikke stortrives i bare fordi du får litt lønnsøkning? For meg personlig er det ikke pengene jeg streber etter, men det er likevel en viktig motivasjonsfaktor. Det sier jo litt om ledelsen ser deg og vil satse på deg som medarbeider. Sannheten er jo at jobbytte er det beste alternativet når det gjelder lønnsøkning. Satt litt på spissen: Jo flere jobbytter som skjer, jo mer øker lønnen, og det gagner alle bioingeniører på sikt.

Så om du vil jobbe turnus, kun dagvakter eller om du vil prøve noe nytt og endre fagfelt fins det så utrolig mange muligheter der ute. Vi på Rikshospitalet er i alle fall alltid ute etter nye, engasjerte og dedikerte bioingeniører som kan bli våre nye medarbeidere. Vi tar imot dere med åpne armer – og det vil nok alle andre sykehus og laboratorier også gjøre.

Skummelt – men også sunt

Høsten 2022 skrev jeg om det at jeg hadde byttet jobb – og at dette var skummelt, men veldig sunt. Jeg husket ikke hvor det nye kontoret mitt var, navnene på de nye kollegaene mine og jeg klarte ikke å finne frem på sykehuset uten å bruke et kart over avdelingene. Nå som jeg har jobbet her i et par år kan jeg med hånden på hjertet si at jeg er like kjent med ting nå som jeg var på min gamle jobb. Jeg føler meg like trygg i jobben som i min forrige, og ingenting er skummelt lenger. Plutselig en dag så ble det nye noe jeg føler meg trygg på.

Det tar ikke lang tid å bli kjent med nye rutiner, og som bioingeniør er man vant til at rutiner endrer seg titt og ofte. Nye prosedyrer, nye analyser og endringer av alle slag. Hvorfor ikke endre jobb også om man føler at man er låst fast på ett sted? Det kan være skummelt, men også veldig sunt.

Tør å satse på deg selv

Når vi får studenter fra bioingeniørutdanningen, prøver jeg alltid å få de til å forelske seg i medisinsk biokjemi. Det er fordi jeg personlig mener at det er her alle burde starte sin karriere som bioingeniør, «på gulvet». Her er det så mye forskjellig å lære seg og spesialisere seg i, samt at man får kontakten med pasientene, som er de vi faktisk jobber for. Når man har gjort dette i noen år kan man selvfølgelig velge å gå over til for eksempel patologi eller mikrobiologi for å prøve noe helt nytt.

Det er det som er så flott med bioingeniøryrket: Du kan på en måte starte en helt ny karriere på en annen avdeling, uten at man er nødt til å etterutdanne seg eller studere noe annet for å få jobben. Det er jo helt fantastisk å tenke på. De aller fleste bioingeniørstillinger krever ikke annet enn autorisering og erfaring fra yrket. Det de fleste søker etter er jo engasjerte bioingeniører som brenner for yrket – og det meste kan læres med litt god veiledning.

Tør å satse på deg selv ved å gi deg selv det beste utgangspunktet for en fin arbeidshverdag. Den riktige jobben hjelper deg på veien til et lykkeligere liv – og som bioingeniør har du tusenvis av muligheter som venter på deg der ute.

Stikkord:

Arbeidsliv