Kollegaen din kan bli "årets bioingeniør"

Foto: iStockphoto

Aktuelt

Kollegaen din kan bli "årets bioingeniør"

Men da må du nominere ham eller henne. Fristen er 13. desember.

Publisert

Endret

For første gang kårer NITO BFI «årets bioingeniør». Initiativet kom fra BFIs rådgivende utvalg for medisinsk biokjemi, hematologi og koagulasjon (RUMBIO) – og det ble tatt imot med åpne armer av BFIs fagstyre.

- Et av satsingsområdene til fagstyret denne perioden er synlighet, det var derfor et populært forslag. Nå håper vi at «årets bioingeniør» blir feiret ute på arbeidsplassene og at prisen blir brukt til å vise at bioingeniører gjør en fantastisk jobb, sier fagstyrets leder Rita von der Fehr.

Man må ha skilt seg litt ut - man må ha gjort noe ekstra, for å bli årets bioingeniør, sier Rita von der Fehr.

Et ærefullt oppdrag

Hun understreker at alle kan nominere, man kan til og med nominere seg selv, og hun lover at «årets bioingeniør» skal bli en årlig begivenhet.

- Det er fagstyret som skal vurdere nominasjonene og kåre en vinner. Et ærefullt oppdrag, sier von der Fehr.

Få føringer

På BFIs nettside står det at den som blir nominert for eksempel kan være «brennende engasjert i sine kolleger, medmennesker, pasienter og pårørende, stå på når andre har fri, utgjøre en forskjell og ta i et tak der det trengs». Eller at vedkommende «gjennom sin faglighet, formidlingsevne eller synlighet bidrar til å fremme bioingeniørfaget».

- Det er vel ikke så mange som innfrir alt dette, men det er kanskje ikke meningen?

- Nei, selvsagt ikke, det er bare ment som eksempler. Men man må jo skille seg litt ut - man må ha gjort noe ekstra. Bortsett fra det har vi ikke satt noen føringer.

- Ønsker dere i år først og fremst kandidater som har utmerket seg i forbindelse med pandemien?

- Ikke nødvendigvis. Pandemien ga oss riktig nok et ekstra puff til å komme i gang, men man kan nomineres av helt andre grunner også.

Julelunsj med BFI

Fristen for å nominere «årets bioingeniør» er 13. desember og vinneren blir offentliggjort under BFIs elektroniske julelunsj 18. desember. Von der Fehr oppfordrer alle til å delta.

- Disse elektroniske lunsjene kommer til å bli videreført i 2021. De kommer til å inneholde både fag og politikk - og julelunsjen i år blir selvsagt ekstra spennende, avslutter von der Fehr.

Gå inn på nito.no/bfi og nominer en bioingeniør som fortjener å bli «årets bioingeniør»

Les om julelunsjen der «årets bioingeniør» blir offentliggjort.

Stikkord:

BFI, Fagstyret