Andrea holdt bioingeniør-appell foran Stortinget

Bioingeniør Andrea Gjersvold var med på «Helsebrølet» foran Stortinget. Foto: Privat

Aktuelt

Andrea holdt bioingeniør-appell foran Stortinget

«Helsebrølet» runget foran Stortinget tirsdag 28. februar. En av de som brølte var Andrea Gjersvold.

Publisert

Endret

Av SVEIN A. LILJEBAKK, ansvarlig redaktør

Hun er bioingeniør ved St. Olavs hospital og holdt en appell under demonstrasjonen.

Helsebrølet er en bevegelse som protesterer mot kutt og innsparinger i helsetjenesten. Den har sitt utgangspunkt blant sykepleiere, men omfatter nå mange grupper og organisasjoner – inkludert pasienter og pårørende.

Demonstrasjonen foran Stortinget samlet et betydelig antall deltakere. Anslagene spriker fra drøyt 1000 og helt opp til 2000 fremmøtte.

Krever et helseløft

Gjersvold forteller at det var litt tilfeldig at hun ble involvert i Helsebrølet. Hun har en instagramkonto med en god del følgere, hvor hun deler bioingeniørrelatert innhold. Slik ble hun lagt merke til av initiativtakerne. Hun valgte å engasjere seg og tale bioingeniørenes sak.

- Hva var budskapet ditt i appellen?

- At vi bioingeniører er kritisk viktig helsepersonell. Hele helsetjenesten lener seg på oss og prøveresultatene vi frembringer. Men det er ikke mange nok av oss.

Aksjonistene bak Helsebrølet mener at regjeringen må komme med et helseløft. Det vil si økte budsjetter, kortere ventetider og lydhørhet for kravene til ansatte i helsetjenesten, pasienter og pårørende.

- Helsebrølet er et svar på politikken som føres og på Helsepersonellkommisjonens rapport. Vi skal kutte vikarbruk og bli mer effektive, men hvordan er det mulig å få til? Politikerne setter kapital over omsorg, mener Gjersvold.

Hun sier at studenter forteller henne at de gruer seg til å begynne å jobbe i helsetjenesten.

Vil ha flere aksjoner

- Hva håper du skal komme ut av demonstrasjonen foran Stortinget?

- Jeg ønsker at dette bare var starten, og at flere velger å aksjonere lokalt. Mest av alt håper jeg at folk blir inspirert til å si fra med utestemme, og det gjelder spesielt bioingeniørene.

Stikkord:

Samfunn